Tuinen

Ontwerpen voor mens, plant en dier

Hoe je tot een goed ontwerp verloopt niet altijd via hetzelfde proces. Het is echter altijd een wisselwerking tussen klant en ontwerper: een tuinontwerp maak je samen. Als klant kun je zelf van te voren al nadenken over je pakket van eisen; oftewel hoe wil je de tuin gebruiken? Welke elementen moeten er in komen? En minstens zo belangrijk, wat is er al in de tuin en wat kan en mag bewaard blijven? Als ontwerper kijk ik naar wat er mogelijk is, wat de omstandigheden en mogelijkheden zijn. We gaan dan ook eerst in gesprek over uw woonsituatie en wensen en de mogelijkheden die het terrein te bieden heeft. We doen dit op locatie zodat ik ook een duidelijk beeld krijg van de situatie. 
Daarna ga ik aan de slag met een conceptontwerp. Hierin neem ik de wensen en mogelijkheden en kijk daarbij ook naar de ecologische meerwaarde die ik de tuin kan meegeven. Na een bespreking van het concept werk ik het ontwerp uit tot een geheel waar u, of uw hovenier mee uit de voeten kan.

Om de tuin volgens ontwerp te realiseren kan het fijn zijn als ik af en toe meekijk en voor specifiekere zaken ook praktische begeleiding geef, denk bij voorbeeld aan het plaatsen van de beplanting, begeleiding in grondwerk, waterpartijen etc. Samen kijken we naar wat nodig is om tot een goede tuin te komen.

alle 16 foto's tonen >>