Tuinen

Ontwerpen voor mens, plant en dier
Hoe je tot een goed ontwerp en een goede tuin komt verschilt wel eens. maar in de basis gaat het als volgt: Een tuinontwerp maak je samen. Zelf kun je van te voren al nadenken over je pakket van eisen; oftewel hoe wil je de tuin gebruiken? Welke elementen moeten er in komen? En minstens zo belangrijk, wat is er al in de tuin en wat kan en mag bewaard blijven? We gaan dan ook eerst in gesprek over uw woonsituatie en wensen en de mogelijkheden die het terrein te bieden heeft. We doen dit op locatie zodat ik ook een duidelijk beeld krijg van de situatie. 
Daarna ga ik aan de slag met een conceptontwerp. Hierin neem ik de wensen en mogelijkheden en kijk daarbij ook naar de ecologische meerwaarde die ik de tuin kan meegeven. Na een bespreking van het concept werk ik het ontwerp uit tot een geheel waar u, of uw hovenier mee uit de voeten kan.

Om de tuin volgens ontwerp te realiseren kan het fijn zijn als ik af en toe meekijk en voor specifiekere zaken ook praktische begeleiding geef, den kbij voorbeeld aan het plaatsen van de beplanting, begeleiding in grondwerk, waterpartijen etc. Samen kijken we naar wat nodig is om tot een goede tuin te komen.

alle 16 foto's tonen >>